De vereniging

De afkorting AMC staat eigenlijk voor Automobiel en Motorclub. De voornaamste bedoeling van zo'n vereniging (ook wel eens een club genoemd) is om de leden aan oriëntatieritten (routebeschrijving) te laten deelnemen. Een voorbeeld van zo'n rit, is onze Nacht van Best.

Een aantal leden uit onze vereniging stellen zo'n rit samen met de bedoeling dat de andere leden plezier beleven aan het zo goed mogelijk volbrengen van zo'n rit. Na afloop van de rit krijg je altijd uitleg op papier wat de foefen in de rit waren, zodat je de volgende keer beter beslagen ten ijs komt. Meestal wordt er nog heel wat nagebabbeld na afloop van de rit.
Onze vereniging in Best zet per jaar gemiddeld tien ritten uit. Een vijftal ritten is op een zondagmiddag gepland bij vol daglicht. En een vijftal andere ritten is op een eerste donderdagavond van een maand gepland, zodat het soms al behoorlijk begint te schemeren. Voor al onze ritten geldt: iedereen is welkom!

Voor degenen die ook vaker een oriëntatierit willen rijden worden er ook landelijk diverse ritten georganiseerd. Op deze site vindt je dan ook links naar diverse verenigingen elders in het land. Onze vereniging neemt ook deel aan landelijk teamkampioenschappen oriëntatieritten, waarbij een team uit een aantal auto's (equipes) van een vereniging bestaat. Meestal bestaat een team uit twee of drie equipes. De bedoeling is dan dat je samen zo min mogelijk strafpunten behaalt om zo met de eer te gaan strijken.

Clubcompetitie

Naast het feit dat AMC d'Uitlaat meedoet met de landelijke kampioenschappen, hebben wij ook ons eigen kampioenschap: de Clubcompetitie. Zoals vermeld mag iedereen deelnemen aan onze ritten, maar alleen de leden dingen mee aan het Clubkampioenschap.

Per jaar zetten we dus ongeveer tien ritten uit. Van de ritten waar een lid aan deelgenomen heeft, tellen uiteindelijk de vier beste resultaten mee voor het Clubcompetitie. Een keer niet meedoen betekent dus niet dat je meteen uitgeschakeld bent voor de titel! De Nacht van Best telt sowieso niet mee voor dit kampioenschap.

Het hoogst geklasseerde lid (veelal de winnaar van een rit), ontvangt 27 punten, de nummer twee 24, nummer drie 23, nummer vier 20, nummer vijf 18, nummer zes 16, nummer zeven 15, enzovoorts. De prijsuitreiking van de Clubcompetitie vindt altijd plaats bij de jaarvergadering aan het begin van het volgende jaar.

Kaartcompetitie

Binnen onze vereniging is er een actieve groep leden, die maandelijks een kaartavond organiseren waarbij men kan rikken en/of jokeren. Hierbij gaat het om de gezelligheid, maar een enkeling wil toch graag op de eerste plaats eindigen.

Deze avonden zijn ook voor niet-leden toegankelijk en worden altijd op vrijdag gehouden. De kosten bedragen € 1,50 en er zijn altijd voor iedereen leuke prijzen te winnen!

Overige activiteiten

Andere activiteiten die door het jaar heen plaatsvinden zijn bijvoorbeeld een jaarvergadering (vaak in januari), een barbecue (meestal juni/juli), surprisekienen (eind november). Het jaarlijkse hoogtepunt is voor velen echter de Nacht van Best, omdat zo'n avond telkenmale door vele nieuwelingen worden bezocht.

Mocht je nog meer willen weten, aarzel dan niet en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!